Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ..

Σήμερα που λέτε εκανα μια βόλτα στην έκθεση FILOXENIA με την ελπίδα να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που να σχετίζονται φυσικά με τα χιονοδρομικα μας κέντρα.(και φθσικά τα κατάφερα)
Πρώτος σταθμός το περίπτερο της ΕΟΤ.Σύμφωνα με τα ενημερωτικά φυλλάδια αλλα και τις πληροφορίες που μου έδωσαν οι υπέυθυνοιτα επόμενα χρονια θα πρεπει να περιμένουμε.

-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ..Το χιονοδρομικό τερέν θα διπλασιαστεί με νεές πίστες και αγορά νεων σύγχρονων αναβατήρων,επιπλέον οι παλιοί θα αντικατασταθουν και έτσι θα διπλασιαστεί η μεταφορική τους δυνατότητα.Το σημαντικότερο γεγονός όμως είναι ότι σύντομα το χιονοδρομικό κέντρο του Γεροντόβραχου θε ενωθεί με την περιοχή Κελλάρια του Παρνασσού και θα αποτελέσουν ένα εννιαίο κέντρο.

- ΠΗΛΙΟ.. Αντικατάσταση των παλαιού τυπου αναβατήρων.

- ΕΛΑΤΟΧΩΡΟ..Επέκταση με νέες πίστες και νέους αναβατήρες ,ολοκληρωμένο συστημα τεχνητής χιονόπτωσης.

-3 5 ΠΗΓΑΔΙΑ..Υπάρχουν πολλά πλάνα. Αρχικα δημιουργία τουριστικού χωριου στη βάση του χιονοδρομικού με ξενοδοχιακές μονάδες , αθλητικό κέντρο και άλλα.Αντικατάσταση διθέσιου αναβατήρα μα τετραθέσιο, και επέκταση του χιονοδρομικού προς την περιοχή μπαλκόνι με 2 τετραθέσια καρεκλακια και ενα συρόμενο.Στο τέλος το χιονοδρομικό θα έχει 28 χιλιόμετρα πίστες και θα μπορεί να εξυπηρετεί 15000 άτομα την ώρα.

-ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ.. Σκοπός της ΕΟΤ είναι το Καιμακτσαλαν να γίνει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

- ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ, ΦΑΛΑΚΡΟ.. Σύστημα τεχνητής χιονόστρωσης.