Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Όλοι ευελπιστούμε στην αλλαγή των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.Η αλήθεια είναι οτι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που επικρατούσε την προηγούμενη εβδομάδα αφού οι θερμοκρασίες είναι κοντά σε φυσιολογικά επίπεδα. ( σε κάποιες περιοχές ψηλότερες σε κάποιες χαμηλότερες ειδικά στα βόρεια) Το θέμα είναι όμως ότι τα χιονοδρομικά αντί να έχουν ασπρίσει από το πολυπόθητο χιονάκι είναι ακόμα πράσινα.
Την ίδια στιγμή χιονοδρομικά της Ευρώπης όπως Gstaad, Zermatt, Tignes, Kaprun και Engelberg έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της και μάλιστα με ικανοποιητικές ποσότητες χιονιού. Ακολουθούν τα περισσότερα χιονοδρομικά των Άλπεων όπως Val Thorens, courchevel, Bormio κλπ που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους μέσα στον Νοέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο οι τιμές ακόμα και στα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα χαμηλές λόγω της μειωμένης κίνησης.
Στην Ελλάδα τώρα τα περισσότερα χιον. κέντρα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους( πλην μερικών όπως ο Παρνασσός). Κάποια από αυτά όπως το Καιμακτσαλάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την λειτουργία τους με την πρώτη ικανοποιητική χιονόπτωση.