Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΕΤΣΟΒΟ....

Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε από το Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη ότι θα διαθέσει το πόσο των 1.200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση και λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Ανήλιου Μετσόβου. Με το ποσό αυτό προβλέπεται η εγκατάσταση 2 συρόμενων αναβατήρων, 2 baby lifts καθώς κι ενός διαστρωτικού μηχανήματος.

Μέχρι εδώ καλά, αλλά με αυτό το ποσό ούτε μεταχειρισμένα τρενάκια από λούνα παρκ δεν είναι δυνατόν να αγορασθούν!

Και να σκεφτεί κανείς οτι η καρέκλα που έχει τοποθετηθεί εδώ και 8 χρόνια στο βουνό σκουριάζει, τα δε καρεκλάκια πεταμένα στα 1.800 μέτρα, έρμαια των καιρικών συνθηκών περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που θα... λειτουργήσουν.

Αν και στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα θα χρειαστούν μεγάλο μέρος του παραπάνω ποσού για να αντικατασταθούν με καινούρια!

Ο φακός του xionodromika.gr βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Ανήλιο και κατέγραψε την αδιαφορία των τοπικών αρχών για την τύχη του εν λόγω αναβατήρα αλλά και για τα πεταμένα χρήματα του ελληνικού λαού στις ραχούλες του όρους Ζυγού! Κατακαημένο... Μέτσοβο τι σου’΄μελε να πάθεις!

Υ.Γ. Στα θετικά πάντως του ρεπορτάζ που κάναμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιου είναι ότι ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό!