Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, στο Βελούχι, διαπιστώσαμε ότι μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στο περήφανο αυτό βουνό της Ευρυτανίας.

Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε τόσο με τον πρόεδρο του χιονοδρομικού κέντρου κ. Κων/νο Λάππα όσο και με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει αναλάβει το σαλέ κ. Κων/νο Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά του χιονοδρομικού κέντρου μας ανακοινώθηκε οτι έχουν βρεθεί οι πόροι ώστε να τοποθετηθούν νέοι αναβατήρες στο Βελούχι. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθεί ο εναέριος Άνεμος 2 με συρόμενο αναβατήρα ο οποίος όμως θα τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο από αυτόν που αντικαταστά. Επίσης θα τοποθετηθεί νέος συρόμενος αναβατήρας στο σημείο όπου κάποτε υπήρχε ο συρόμενος Ηρακλής 1 ώστε να εξυπηρετεί την μεγαλύτερη καθαρά μαύρη πίστα στη χώρα με συνολικό μήκος 1.000 μέτρα.

Τέλος μέρος του παλαιού συρόμενου αναβατήρα Ηρακλής 1 θα τοποθετηθεί πλησίον του αναβατήρα Θησέας με σκοπό να εξυπηρετήσει την κεντρική πίστα αρχαρίων.

Από την πλευρά της εταιρείας αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου μας ανακοινώθηκαν τα εξής:

- Για τη φετινή σεζόν ανακαινίσθηκε ο ισόγειος χώρος του σαλέ όπου θα λειτουργεί καφέ, εστιατόριο, κατάστημα πώλησης εξοπλισμού και σχολή σκι.
- Βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης το snow bar στις πίστες των αρχαρίων ώστε να λειτουργήσει ανανεωμένο το χειμώνα που μας έρχεται.
- Τέλος θα ασφαλτοστρωθεί και θα διαπλατυνθεί το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου.
Για τη επόμενη χρονιά η εταιρεία μας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης του κεντρικού σαλέ ώστε να δημιουργηθεί στον 1ο όροφο ένα ακόμη εστιατόριο αλλά και ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με ανέσεις που θα τις ζήλευαν πολλά ξενοδοχεία πόλης!

Ακόμη θα δημιουργηθεί snowboard park αλλά και παιδική χαρά πάνω στα χιόνια με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των λιλιπούτειων φίλων του βουνού αλλά και την χαλάρωση των γονιών τους ώστε να απολαμβάνουν καλύτερα το αγαπημένο τους σπορ, το σκι!