Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Βόρας όπως... Βατοπέδι


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΑΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ)... 16 χρόνια κοροϊδίας από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) προς τον λαό της Πέλλας. 16 χρόνια η νομαρχία Πέλλας και όλος ο νομός παρακαλάνε να πάρουν την παραχώρηση του χώρου γης...

...που ανήκει στην ΚΕΔ για να καταφέρουν να βγάλουν οικοδομικές άδειες στα κτίρια που έχουν κατασκευάσει πάνω στο χιονοδρομικό. Με έξοδα που στερήθηκαν από έργα του νομού Πέλλας και τα νοικιάζουν σε διαφόρους επιχειρηματίες από το 1994. Οι άνθρωποι που τα νοίκιασαν έμπλεξαν και τρέχουν στα δικαστήρια για τις άδειες λειτουργίας που δεν μπορούν να βγάλουν γιατί τα κρατικά κτίρια δεν έχουν άδεια οικοδομής..!

16 χρόνια λειτουργεί ένα από τα καλυτέρα χιονοδρομικά στην Ελλάδα -ειδικά μετά την ανακαίνιση του κεντρικού σαλέ το 2004- χωρίς άδεια κατασκευής και λειτουργίας. Με το θράσος του κρατικού ωχαδερφισμού. Και η νομαρχία εισπράττει τρελά ενοίκια από τα μαγαζιά που νοικιάζει.

Το ανέκδοτο είναι ότι, για να βγάλουν άδειες, η πολεοδομία Έδεσσας ζητά από την νομαρχία να έχει την παραχώρηση για 25 έτη από την ΚΕΔ και… η ΚΕΔ ζητά να βγουν πρώτα οι οικοδομικές άδειες για να το παραχωρήσει στην νομαρχία!

Δηλαδή ποιός κοροϊδεύει ποιόν! Αν ήταν για το βατοπέδι θα είχε λυθεί το πρόβλημα σε 16 λεπτά και όχι 16 χρόνια που κάνει τώρα. 16 ΧΡΟΝΙΑ εμπόδισαν με τον δικό τους τρόπο να αναπτυχτεί και να λειτουργήσει σωστά.

Πηγή : karatzova.com