Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Την Τρίτη 17/2 αναμένεται σχετικά καλός καιρός σε όλα τα ΧΚ με λίγες αυξημένες νεφώσεις σε Καιμακτσαλάν ,Πισοδέρι και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις σε Καλάβρυτα. Η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν σε όλα τα ΧΚ , θα σημειώσει ωστόσο μία μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη 18/2 αναμένουμε σταδιακή μεταβολή του καιρού κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά. Παρνασσός , Καρπενήσι και Καλάβρυτα φαίνεται να μην επηρεάζονται την Τετάρτη. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο .

Την Πέμπτη 19/2 αλλά και την Παρασκευή 20/2 συμφωνά με τα σημερινά στοιχεία αναμένουμε σημαντικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ΧΚ της Μακεδονίας και Θεσσαλίας με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους , ενώ μέτριας έντασης χιονοπτώσεις αναμένουμε στα Καλάβρυτα και τον Παρνασσό με αρκετά ενισχυμένους ΝΔ ανέμους.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21-22/2 τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σχετικά βελτιωμένο καιρό το Σάββατo με χαμηλές θερμοκρασίας και νέα μεταβολή του καιρού την Κυριακή με χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.(www.snowclub.gr)