Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙΡΟΣ

Το Σάββατο αναμένονται κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις σε Βέρμιο , Βασιλίτσα και Παρνασσό αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί .Σχετικά ενισχυμένοι Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Την Κυριακή παντού θα επικρατεί αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις σε Βασιλίτσα και Πισοδέρι.Οι άνεμοι εξασθενούν και η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε όλα τα ΧΚ και μόνο στη Βασιλίτσα και Πισοδέρι αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι.Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Κυριακής(snowclub)

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ 22-2-09

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ . ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ ΜΕΙΟΝ 2 ΕΩΣ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

21-02-09 ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ





ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-2




Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο που έρχεται και ειδικότερα την Κυριακή.

Έτσι και ενώ το Σάββατο 21/2 θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά και κατά περιόδους χιονοπτώσεις-χιονόνερο στην Ευβοια- Αν.Στερεά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο.

Ωστόσο την Κυριακή 22/2 αναμένεται βαθμιαία μεταβολή με χιονοπτώσεις αρχικά στην Κ.Μακεδονία και στη συνέχεια σε Θεσσαλία, Δ.Μακεδονία, Ήπειρο, Δ.Στερεά πάνω από τα 400μ. και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 500μ. . Πιο τοπικά τα φαινόμενα σε Αττική και Εύβοια.

Τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.


(www.snowclub.gr)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Χ Κ ΠΗΛΙΟΥ


Αγαπητοί φίλοι

Από ότι φαίνεται ο χειμώνας ακόμα καλά κρατεί. Μετά από έναν καθόλου χειμωνιάτικο Ιανουάριο με πολλούς νοτιάδες, έχουμε έναν Φεβρουάριο να θέλει να πάρει την ρεβάνς τόσο από το θέμα των χιονοπτώσεων αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών. (Όσοι είδαν το καινούριο φεγγάρι το περίμεναν αυτό)

Στο Χ.Κ. Πηλίου μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις έχει προστεθεί αρκετό χιόνι για την λειτουργία όλων των πιστών. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία είναι χαμηλή και διατηρεί το χιόνι σε άριστη ποιότητα.

Για όλη την εβδομάδα προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και νέες χιονοπτώσεις από την Πέμπτη. Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη τις καθημερινές για απόλαυση χιονοδρομίας και του ολόλευκου τοπίου.(www.snowreport.gr)


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ CALLING

Χ.Κ.Π. 16.02.2009
ΚΑΙΡΟΣ
Ήλιος το πρωί. Εναλλαγές ομίχλης και συννεφιάς μετά τις 12.30 με ελαφρά χιονόπτωση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ -ΠΙΣΤΕΣ

Τις καθημερινές- ημέρες χαμηλής περιόδου
(όπου παρουσιάζεται το 10% της προσέλευσης , λειτουργούν 9/13 αναβατήρες που εξασφαλίζουν πάλι σχεδόν όλο το χιονοδρομικό πεδίο ΧΚΠ με το 50% του κανονικού εισιτηρίου) συνήθως είναι σε αναστολή οι αναβατήρες Βάκχος, Τηλέμαχος,Οδυσσέας, Ήρα.

Έναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) και 09.00 (καθημερινές), Τελευταία άνοδος αναβατήρα χιονοδρόμων ώρα 16.00, Τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας Αφροδίτης ώρα 17.00

ΔΡΟΜΟΙ
Όλοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι ΠΑΝΤΑ με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Υπάρχει χιόνι και πάγος από πολύ χαμηλά υψόμετρα.
Σημερινές φωτογραφίες
Φτερόλλακα 6. Πλήρης από χιόνι, λίγο προσοχή στην αρχή.(www.snowreport.gr)




ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΛΙΟΥ..

Τυχερός ο Νο 100.000
Πλησιάζουμε τους 100.000 επισκέπτες από ενάρξεως της νέας μας ιστοσελίδας. Στον τυχερό που θα αποτελεί τον επισκέπτη με αριθμό 100.000 θα χορηγηθεί μία δωρεάν ετήσια κάρτα περιόδου 2009-2010 και επίσης δωρεάν κάρτες για τα παιδιά του.

O επισκέπτης No 100.000 θα πρέπει να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμο του και τον αριθμό ταυτότητάς του στην φόρμα που θα του παρουσιαστεί και να πατήσει το κουμπί "Καταχώρηση στοιχείων". Ακολούθως θα πρέπει έρθει στο διοικητήριο του ΕΧΚ Σελίου με την αστυνομική του ταυτότητα.

Εκ του ΕΧΚ Σελίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Την Τρίτη 17/2 αναμένεται σχετικά καλός καιρός σε όλα τα ΧΚ με λίγες αυξημένες νεφώσεις σε Καιμακτσαλάν ,Πισοδέρι και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις σε Καλάβρυτα. Η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν σε όλα τα ΧΚ , θα σημειώσει ωστόσο μία μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη 18/2 αναμένουμε σταδιακή μεταβολή του καιρού κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά. Παρνασσός , Καρπενήσι και Καλάβρυτα φαίνεται να μην επηρεάζονται την Τετάρτη. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο .

Την Πέμπτη 19/2 αλλά και την Παρασκευή 20/2 συμφωνά με τα σημερινά στοιχεία αναμένουμε σημαντικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ΧΚ της Μακεδονίας και Θεσσαλίας με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους , ενώ μέτριας έντασης χιονοπτώσεις αναμένουμε στα Καλάβρυτα και τον Παρνασσό με αρκετά ενισχυμένους ΝΔ ανέμους.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21-22/2 τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σχετικά βελτιωμένο καιρό το Σάββατo με χαμηλές θερμοκρασίας και νέα μεταβολή του καιρού την Κυριακή με χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.(www.snowclub.gr)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


Σύμφωνα και με τα τελευταία και πιο έγκυρα μετεωρολογικά στοιχεία ο χειμώνας έστω και αργά αποφάσισε να μας επισκεφθεί . Η πρόβλεψη μιας κακοκαιρίας είναι πολύ δύσκολη και ειδικά όταν είναι μακροπρόθεσμη (3-4 μέρες) ωστόσο τα περισσότερα μοντέλα αναφέρονται σε μία ψυχρή εισβολή για την επόμενη Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή(18-19-20 Φλεβάρη). Αναμένονται λοιπόν χαμηλές θερμοκρασίες στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα που θα μετατρέπουν τς βροχές σε χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές(κεντρική Ελλάδα)- πεδινές (βόρεια Ελλάδα)περιοχές. Νοτιότερα η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη άλλα και πάλι χαμηλότερη από τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ιδίως στις ημιορεινές- ορεινές περιοχές. Μεγάλες ποσότητες χιονιού θα δεχτούν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα συνοδευόμενες από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

KAIΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ. ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΕΩΣ 04 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

SNOWPARK ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ


Επιτέλους μετά απο χρόνια και στα Καλάβρυτα ετοιμάζεται πάρκο!

Αν και κοντά στην Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούσαν δεύτερη επιλογή για τους Αθηναίους καθώς από την μία είναι λίγο πιο δύσκολος και μακρύς ο δρόμος και από την άλλη ο Παρνασσός πάντα είχε κάτι καλύτερο να παρουσιάσει από τα Καλάβρυτα για snowboard με τα snowparks που τουλάχιστον οργανώνονται σε πιο συχνή βάση αλλά και ποιότητα με κορυφαία στιγμή το πάρκο της vodafone cu πρίν 3-4 χρόνια.

Όμως φέτος έστω και στην μέση της σεζόν, κάτι αλλάζει στα Καλάβρυτα! Υπό τις οδηγίες του Γιάννη απο το Fifty Fifty shop της Πάτρας, το πάρκο παίρνει μορφή και θα έχει ένα rainbow και C rail, Wall, Box και kicker.

Όλα αυτά σύντομα δεξιά κάτω από την Στύγα! Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει!(snowboard.gr)

ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 50 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ.ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 100 ΕΚΑΤΟΣΤΑ.



ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙ

Σάββατο και Κυριακή 7 και 8 Φεβρουαρίου διεξήχθει στο Σέλι ο Δεύτερος Περιφερειακός GS Βόρειας Π1 - Κ1 υπό την πολυχρήσιμη εποπτεία της Ε.Ο.Χ. και στα πλαίσια των πρωταθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της. Ήταν μία ιδιαίτερη επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων και αξίζουν συγχαρητήρια στο διοργανωτή Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Βεροίας που τα μέλη του ενεργώντας εκπληκτικά ως μία αρμονική ομάδα επιμελήθηκαν κάθε λεπτομέρεια στην εντέλεια. Αθλητές, συνοδοί, διοργανωτές και φίλαθλοι απόλαυσαν θέαμα υψηλής ποιότητας και χρονομετρικής πιστότητας, επιπέδου εξωτερικού. Οι επιδόσεις των νεαρών αθλητών και αθλητριών ήταν πέραν του αναμενομένου θετικές, παρότι το χιόνι ήταν οριακό αλλά με την αυτοθυσία και την εμπειρία των υπαλλήλων του Κέντρου όλα κύλησαν κατ΄ ευχήν. Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια, και εις ανώτερα φίλοι του Σ.Χ.Ο.Β., καθώς τέτοιες επιτυχίες αναβαπτίζουν το σύλλογο και προωθούν την ιδέα του ευγενώς προσφέρειν. Είθε το καιρικό προαπαιτούμενο να μας επιτρέψει να φιλοξενήσουμε κι άλλες τέτοιες λαμπρές αγωνιστικές δράσεις φέτος, αγώνες που επίκαιρα κοσμούν το Σέλι, αναδεικνύουν δε πρωτότυπα την αίγλη του.


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙΡΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Για αύριο Τρίτη 10/2 αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες σε όλα τα ΧΚ . Μόνο πρόβλημα οι τοπικά ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι στα ΧΚ Καιμακτσαλαν, Παρνασσού και Καλαβρύτων.
Την Τετάρτη αναμένεται μία πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας με λίγα ασθενή φαινόμενα στα ΧΚ της Μακεδονίας και στροφή των ανέμων σε ΝΔ.

Την Πέμπτη 12/2 σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε όλα τα ΧΚ της Μακεδονίας και της Ηπείρου , καθώς και στα Καλάβρυτα . Ασθενέστερα τα φαινόμενα στον Παρνασσό. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Νέος γύρος χιονοπτώσεων αναμένεται την Παρασκευή 13/2 που σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, θα εντοπίζονται και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Φλώρινα, Καστοριά,Κοζάνη) και της Ηπείρου (Ιωάννινα).(ΣΝΟςΨΛΘΒ.ΓΡ)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγο πιο φυσιολογικός για την εποχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο καιρός σήμερα. Οι θερμοκρασία κατά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη από εχθές συνοδευόμενη από έντονους ανέμους που αυτή τη στιγμή δυσκολεύουν την λειτουργία των χιονοδρομικών. Λίγο χιόνι έπεσε στο Πισοδέρι το Κερπενήσι και τον Παρνασσό πολλά όμως χιονοδρομικά είναι κλειστά λόγω έλλειψης χιονιού. Ευτυχώς φαίνεται ότι ο καιρός τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και μάλιστα υπάρχει μια τάση για κακοκαιρία προς το τέλος της εβδομάδας , δεν μπορούμε όμως να πούμε περισσότερα για αυτή την αλλαγή καθώς πολλά στοιχεία μπορούν ακόμα να αλλάξουν.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

MERIBEL COURCHEVEL


Σφοδρές ήταν οι χιονοπτώσεις στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας. Περισσότερα από 50 εκατοστά φρέσκο χιόνι προστέθηκε κάνοντας τις συνθήκες για χιονοδρομία ακόμα καλύτερες. Οι χιονοπτώσεις στις Γαλλικές Αλπεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑΜ ΚΕΝΤΡΑ