Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

CERVINIA (new lift)


Το χιονοδρομικό θέρετρο Cervinia στην Ιταλία, το οποίο συνδέεται με πίστες και αναβατήρες με το Zermatt στην Ελβετία, έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση ύψους 11,5 εκατ. Ευρώ σε ένα νέο αναβατήρα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το νέο εξαθέσιο λίφτ «Pancheron» το οποίο διαθέτει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, απομακρύνεται από την κορυφή του Cretaz (κοντά στον τερματισμό του αναβατήρα με το ίδιο όνομα), και ο καινούριος έχει ωριαία δυναμικότητα 3.000 ατόμων / ώρα. Το λίφτ καλύπτει 512 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, από τα 2.438 μέτρα υψόμετρο στα 2.950 μέτρα παρέχοντας πρόσβαση στη περιοχή Cretaz και δημιουργεί νέο, ακόμη πιο γρήγορο και πιο βολικό τρόπο πρόσβασης στις υψηλότερες πίστες του χιονοδρομικού από το κέντρο της περιοχής.

Επιπρόσθετα η περιοχή που προσεγγίζει τοPancheronεπιτρέπει στους σκιέρ να κάνουν σκι εκτός πίστας σε φρέσκο χιόνι, όπως η περιοχή ValFurggen. Το νέο λίφτ προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη πίσταPancheron η οποία θεωρείται μία από τις εντυπωσιακότερες πίστες με πολλές αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους, και κατάβαση με 1.000 μέτρα υψομετρική διαφορά.
Η επένδυση έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο χιονοδρομικό κέντρο.(snowclub.gr)